Bookmarks
Facebook
embed embed podijeli link link komentari comment
Embed close
Podijeli s drugima close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed test
Ocijeni ovaj film embed
Tagovi ovog filma tags
rate rate tags tags related related lights lights

Wolfman – The Wolfman

Wolfman – The Wolfman
Kino: Europa, 20:00 h
Glume: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik
Režija: Joe Johnston
Trajanje: 102'

Povratak kući može završiti kobno - ako vas ugrize vukodlak! Obrada horor klasika s Beniciom Del Torom u glavnoj ulozi.

Djetinjstvo Lawrencea Talbota (Benicio Del Toro) završilo je one noći kad mu je umrla majka. Nakon što je napustio uspavani viktorijanski zaselak Blackmoor, desetljećima se pokušavao oporaviti i zaboraviti. No, kada ga pronađe bratova zaručnica Gwen Conliffe (Emily Blunt) i zamoli ga da joj pomogne pronaći njezinu ljubav, Talbot se vraća kući kako bi se pridružio potrazi za bratom. On saznaje da nešto brutalne snage i nezasitne želje za krvlju ubija seljane i da je sumnjičavi inspektor Scotland Yarda Aberline (Hugo Weaving) došao istražiti slučaj.

Dok sastavlja tu krvavu slagalicu, do Talbota stignu glasine o drevnom prokletstvu koje za punog mjeseca ljude pretvara u vukodlake. Ako želi spriječiti daljnji pokolj i zaštiti ženu koju je zavolio, Talbot to podmuklo stvorenje mora uništiti u šumama koje okružuju Blackmoor. No, nakon što ga ta stravična zvijer ugrize, ovaj jednostavni čovjek mučne prošlosti u sebi će otkriti primitivnu stranu...za koju nije mogao ni zamisliti da postoji!

Moderni filmski mit o vukodlaku zapravo je utemeljio klasik 'The Wolf Man' iz 1941. godine. Film je stvorio vječan lik u tragičnoj figuri mušičavog plemića po imenu Lawrence Talbot kojega je glumio Lon Chaney Jr., sin ikone nijemog filma Lona Chaneya. Glumac/producent Benicio Del Toro dugogodišnji je obožavatelj ovoga žanra i počeo je razmišljati o tome da sa svojim menadžerom i producentom Rickom Yornom tom filmu iskaže počast.

Del Toro nije želio napraviti remake svake scene, nego snimiti verziju za modernu publiku. Smatrao je da je priča scenarista Andrewa Kevina Walkera i Davida Selfa 'filmu dala obrate i moderan izgled, no ipak je odala priznanje originalnoj priči.' Filmašima se zatim pridružio producent Sean Daniel koji je radio na ponovnom lansiranju filmskog serijala 'Mumija', a za redatelja je odabran Joe Johnston ('Jurski park 3').

Prve kritike ocjenjuju da je riječ o solidnom i staromodnom hororu. Kathryn Schroeder kaže da je film 'ostao vjeran estetici B-filma' te vrluda između ozbiljnog horora i kičaste elegancije. Andrew L. Urban proglašava film 'prvorazrednim gotskim hororom' te hvali majstora šminke i specijalnih efekata Ricka Bakera, a dobre ocjene dobili su i skladatelj Danny Elfman i glumci na čelu s Beniciom Del Torom.

Službena stranica: http://www.thewolfmanmovie.com/

Napiši komentar