Ljubavna pisma – predstava kazališta Planet Art

U četvrtak 4.4. s početkom u 19:00 h u kinu Urania ugostit ćemo novu predstavu Kazališta Planet Art “Ljubavna pisma”.

 

Cijena ulaznice: 12,00 eura

 

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania od srijede 20.3.

 

Radno vrijeme:

ponedjeljak do srijeda od 12:00- 21:00 sati,

četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati,

a vikendom od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati.

 

Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-16:30 sati)

➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 16:30:-21:00 sati)

➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

 

Kazalište Planet Art

Albert Ramsdell Gurney        

LJUBAVNA PISMA

 

Uloge:

Melissa – Slavica Knežević

Andy – Marko Torjanac

 

Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević

 

LJUBAVNA PISAMA

Melodrama Ljubavna pisma A. R. Gurneya najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu.

Dopisivanje Andrewa i Melisse započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

Provjerite u ovoj duhovitoj i dirljivoj kazališnoj romansi.

Ljubavna pisma  ne silaze sa svjetskih pozornica već pola stoljeća, a u glavnim ulogama do sada su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe, a čija je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje.

Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom će vam toplinom, uz obilje životnog humora, izmamiti i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi. 

 

Iz kritika

„Ovu predstavu, bolje reći – školu glume Torjanac – Knežević, treba vidjeti.

Slavica Knežević i Marko Torjanac na scenu neizrecivo sugestivno donose svaku notu ranjivosti, duhovitosti, sudbinske povezanosti…

Njihova maestralna interpretacija, kao i njihova zajednička adaptacija i režija ovoga komada, odvode gledatelja u najskrovitije rukavce ljudske duše potvrdivši da je publika posjetila umjetničku planetu.

Kazalište.hr

 

„Osim što su ga maestralno odglumili, Slavica Knežević i Marko Torjanac supotpisuju i adaptaciju i režiju ovoga komada, u kojem su priču Melisse i Andrewa uspjeli prenijeti toliko snažno da, nakon puno smijeha, na kraju izmame i suze.“

Kultur.istra

 

„Riječ je odličnom tekstu koji će vas nasmijati, a na kraju i rasplakati, a koji bi bez odličnih glumaca Slavice Knežević i Marka Torjanca izgubio pola svojih draži i emocija.“

Večernji list

 

„Budući da se izvedba oslanja na govor, glumci tempom, intonacijom i šutnjama moraju dočarati sve: i dob i raspoloženja svojih junaka što Knežević i Torjanac čine maestralno.

Kritikaz

svaki tjedan mail jedan

Pretplatite se na naš tjedni Newsletter

kontakt

031/ 205 501 – od 8:00 do 16:00

031/ 205 507 – od 17:00 do 23:00

info@kinematografi-osijek.hr

IMPRESSUM

Kinematografi Osijek d.d.

Šetalište kardinala Franje Šepera 8

Osijek, Hrvatska